Meditation har været praktiseret i årtusinder og i mange forskellige religioner. Du behøver dog på ingen måde at være religiøs for at kunne meditere og få det fulde udbytte af teknikken. Det tidligste man kan spore meditation tilbage til, er de såkaldte Vedaerne. Hellige indiske skrifter fra omkring 1400 år før vores tidsregning. Det er således et af de ældste praksisser, som det er lykkes menneskeheden at overlevere fra generation til generation i mere end 3.500 år, og det siger jo en del om, at meditation er og kan noget helt særligt.

Meditation har gennem adskillige studier vist sig at kunne dæmpe eller fjerne stress, angst, depression og fysisk smerte. Derudover er det påvist, at meditation medfører et generelt større velbefindende, en forøget selv-accept og livsglæde samt en øget selvindsigt.

Jespers meditationspraksis trækker på mange af de ældste teknikker og overleveringer, som han har tillært sig på rejser rundt i verden. Og er samtidig hans helt unikke tilgang og metode, som er udviklet over de 34 år, som Jesper har beskæftiget sig med meditation og spiritualitet.

Jespers meditationspraksis er meget teoretisk funderet og hviler på et spirituelt fundament, hvor især bevidsthed og kærlighed er de centrale faktorer. Men det betyder ikke, at det er svært at lære denne meditationsmetode. Tværtimod. Den er udviklet så den er mest mulig tilgængelig for alle, og så den indeholder og giver alle de mest velgørende egenskaber ved det at meditere.

For det at meditere er ikke svært eller krævende. Alle kan lære det, og når du bare har øvet dig lidt, kan en enkelt meditation på bare et par minutter eller et enkelt fokuseret åndedrag i løbet af dagen gøre underværker.

Du kan lære om Jespers meditationspraksis og alt, hvad den indeholder, ved at tage på et retreat på ødegården Sjövik i Sverige, eller ved at tilmelde dig et online abonnement her på siden. Som abonnent får du tilgang til et katalog af meditationer, som du kan anvende, så ofte du vil, og hvor Jesper guider dig gennem dem. Derudover får du med Premium-abonnementet adgang til de live-meditationer, som Jesper hver mandag aften kl. 20.00 laver og sender direkte her fra sitet. Det er vores anbefaling, at du følger live meditationerne, hvis du gerne vil i gang med at meditere, eller hvis du gerne vil sørge for at holde din meditation ved lige. Hvis du ikke lige kan mandag aften kl. 20.00, kan du bare tage meditationen på et tidspunkt, der passer dig.

For meditation handler meget om at gøre det jævnligt og om at opbygge et talent. Jesper plejer at sige, at du gerne skal meditere hver dag, bare lidt, i 2-3 måneder, før du for alvor begynder at mærke, hvad det er, meditationen gør for dig.

Meditation handler i høj grad om at finde hjem til dig selv og om at vække dig selv fra de programmer, der ellers kører størstedelen af dit liv, og det er netop her Jespers metode adskiller sig markant fra mange andre meditationsteknikker. Det er et samlet univers, som åbner sig for dig, og som du kan læne dig ind i. Et univers der består af kærlighed, og hvor alt er, præcis som det skal være lige nu og lige her.

God fornøjelse.

”Jo mere regelmæssigt du mediterer, desto hurtigere vil du opleve altid at handle ud fra et fredfyldt sted.”